Το Κινέζικο επιθετικό ελικόπτερο WZ-10 (Φωτογραφία: Wikipedia)

Η Κίνα έχει αποκαλύψει ενα νέο επιθετικό ελικόπτερο με το οποίο επιδιώκει να ανταγωνιστεί τα παρόμοια ελικόπτερα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και της Ρωσίας.

Η κινέζικη εφημερίδα China Daily έγραψε ότι μια εταιρεία της China Aviation Industry Corporation (AVIC) παρουσίασε για πρώτη φορά σε κοινό στην μεγάλη αεροπορική έκθεση της Κίνας στην νότια πόλη Zhuhai, το WZ-10, ή το «Κεραυνό Φωτιάς».

Η Κίνα παρουσίασε στη έκθεση ενα μεγάλο εύρος στρατιωτικών εξοπλισμών, συμπεριλαμβανομένων ενός νέου ΜΕΑ και ενα μοντέλου αέροσκάφους επόμενης γενιάς, καθώς κατασκευάζει μόνη τους αμυντικούς εξοπλισμούς της και ταυτοχρόνως αναζητεί πελάτες για τα προϊόντα της.

To Κινέζικο ελικόπτερο WZ-19 (Φωτογραφία: WAFF)

Το επίσημο ειδησιογραφικό πρακτορείο Xinhua ανακοίνωσε πως περισσότερες από 30 ξένες αντιπροσωπείες συμμετείχαν στη αεροπορική έκθεση.

H China Daily επικαλούμενη δηλώσεις Κινέζων ειδικών έγραψε πως το επιθετικό ελικόπτερο, έχει σχεδιαστεί κατά κύριο λόγο για αντιαρματικές αποστολές, και έχει ως στόχο να αμφισβητήσει το AH-64 Apache των ΗΠΑ και Ρωσικό Mil Mi-28.

Η εφημερίδα έγραψε πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης η AVIC, επίσης, παρουσίασε ενα ακόμα ελικόπτερο, το WZ-19, ή το Μαύρο Ανεμοστρόβιλο, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να εκτελεί ένοπλες αναγνωρίσεις και υποστήριξη χερσαίων στρατευμάτων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: