Καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva στη Σεβαστούπολη (Φωτογραφία: wikipedia)

Ναυτική δύναμη, αποτελούμενη από το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva, το αντιτορπιλικό Smetlivy, τα μεγάλα αποβατικά πλοία Novocherkassk και Saratov, το ρυμουλκό πλοίο MB-304 και το πετρελαιοφόρο Ivan Bubnov, σύμφωνα με τον ισραηλινό δικτυακό τόπο DEΒKAfile τα πλοία έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν σε μία καθορισμένη περιοχή στη ανατολική Μεσόγειο με ετοιμότητα να παραλάβουν του Ρώσους πολίτες από την Λωρίδα της Γάζας.

Η παραπάνω δήλωση έγινε από τη Ρωσική Ναυτική Διοίκηση την 23η Νοεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με το DEBKAfile, η Ρωσική δήλωση είναι στη πραγματικότητα μια ιστορία για την κάλυψη του πραγματικού λόγου της ναυτικής αποστολής, η οποία είναι σε κατάσταση αναμονής για τις εξελίξεις που έρχονται σε σχέση με την σύγκρουσή στη Συρία.

Η Μόσχα χρησιμοποίησε το πρόσχημα που χρησιμοποίησαν αρχικά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) για την στάθμευση ομάδας ετοιμότητας τριών πολεμικών πλοίων υπό τη διοίκηση του αμφίβιου πλοίου εφόδου κλάσης WASP, USS Iwo Jima (LHD-7) στα ανοιχτά των ακτών του Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή ως προληπτικό μετρό για την εκκένωση αμερικάνων πολιτών από την Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ το Iwo Jima εμφανίστηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στα ανοιχτά των ακτών της Συρίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: