Το σύστημα JPALS επιτρέπει την προσνηωση-απονηώση μαχητικών και ελικοπτέρων από αεροπλανοφόρα. Στη φωτογραφία απονήωση μαχητικού F/A-18 Hornet από το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush, CVN-77. (Φωτογραφία: US Navy)

Ένα πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία Raytheon, και χρησιμοποιείται για την προσγείωση αεροσκαφών σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες αναγνωρίσθηκε με το βραβείο μηχανικής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Στο σύστημα ακριβούς προσέγγισης και προσγείωσης παντός καιρού (JPALS), απονεμήθηκε το βραβείο των 5 κορυφαίων μηχανικών συστημάτων, το οποίο σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ «εφαρμόζει επιτυχημένα με την καλύτερη πρακτική συστήματα μηχανικής έχοντας ως επακόλουθο την επιτυχία του προγράμματος JPALS».

To JPALS χρησιμοποιεί το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) μαζί με αμφίδρομες ζεύξεις δεδομένων, για την ακριβή πλοήγηση περιοχής και προσέγγιση προσγείωσης για τα αεροσκάφη και ελικόπτερα που έχουν ως βάση τα αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy).

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία Raytheon τοποθετεί το σύστημα JPALS στο αεροπλανοφόρο George H.W. Bush, CVN-77.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7PmfxXTuSD8]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: