Στην φωτογραφία ο εκτοξευτής του «David’s Sling», με θύλακες 12 βλημάτων σε κάθετη θέση.  (Φωτογραφία: ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ)

Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), δοκίμασε με επιτυχία το αμυντικό σύστημα «Σφεντόνα του Δαυίδ» – David’s Sling, το οποίο έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Jpost.com να σταματά τους μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους, φέρνοντας το Ισραήλ ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση μίας ενεργής πυραυλικής ασπίδας εναντίον του οπλοστασίου της Χεσμπολάχ.

Κατά τη δοκιμή, μια συστοιχία «Σφεντόνα του Δαυίδ» που ήταν εγκαταστημένη στο νότιο Ισραήλ εκτόξευσε ένα πύραυλο αναχαίτισης και σταμάτησε την πορεία ενός εισερχόμενου πυραύλου.

Το αντιπυραυλικό σύστημα «Σφεντόνα του Δαυίδ» κατασκευάζεται από την εταιρεία Rafael στο Ισραήλ και την Raytheon στις ΗΠΑ και έχει σχεδιαστεί γα πληρώσει το κενό μεταξύ του συστήματος μικρού βεληνεκούς Iron Dome και του αντιπυραυλικού συστήματος βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς Arrow-2, αναχαιτίζοντας εισερχόμενες απειλές οι οποίες θα καταφέρουν να ξεφύγουν από την παρατήρηση του Arrow.

Το σύστημα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2014, θα προστατεύσει το Ισραήλ από βλήματα με βεληνεκές περίπου 70 με 300 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι που προορίζεται να αντιμετωπίσει είναι οι ιρανικοί πύραυλοι όπως οι Μ600, ο Zelzal, Fajr και Fateh 110 που είναι στα χέρια της Χεσμπολάχ στο Λίβανο.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=MyVTrfG7hw0]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: