Το γερμανικό αντιαεροπορικό σύστημα MANTIS (Φωτογραφία: army-technology)

Το γερμανικό αντιαεροπορικό σύστημα MANTIS (Φωτογραφία: army-technology)

Η εταιρεία Rheinmetall ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Husum της Γερμανίας την 26η Νοεμβρίου, η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε  το αντιαεροπορικό σύστημα MANTIS.

Το Husum είναι η έδρα της 1ης Μοίρας Αντιαεροπορικής Άμυνας “Schleswig Holstein”.

Το ακρωνύμιο MANTIS προέρχεται από το “Modular, Automatic and Network-capable Targeting and Interception System”, το MANTIS παρέχει στο Γερμανικό Στρατό αντιαεροπορική άμυνα υψηλής απόδοσης με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αεράμυνας για την προστασία από τις αεροπορικές προσβολές. Χάρις το προγραμματιζόμενο πυρομαχικό AHEAD των 35 χιλιοστών, το σύστημα έχει την δυνατότητα να καταρρίψει ακόμη και τους μικρότερους στόχους.

Το MANTIS βασίζεται στη δοκιμασμένη τεχνολογία αντιαεροπορικής άμυνας Oerlikon Skyshield. Έχει σχεδιαστεί να προστατεύει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες πολιτικές κατασκευές από εισερχόμενες εχθρικές αεροπορικές απειλές σε χαμηλό ύψος, συμπεριλαμβανομένων επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροπλάνων (ΜΕΑ).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b0y_ohrMd1w]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: