Ξεχωριστά από το πακέτο προσφοράς, το Ηνωμένο Βασίλειο προωθεί την πώληση 18 μαχητικών αεροσκαφών Typhoon στη Μαλαισία (Φωτογραφία: BAE Systems)

Η Βρετανική κυβέρνηση έχει προσφέρει στη Μαλαισία πακέτο όπλων το οποίο, εάν ασκηθούν όλες οι επιλογές, μπορεί να στοιχίσει περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας.

Σύμφωνα με βιομηχανικές πηγές τις οποίες επικαλείται η SUN, το υπό πρόταση πακέτο συμπεριλαμβάνει το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hawk, προηγμένες φρεγάτες, οβιδοβόλα και συστήματα εξοπλισμού μελλοντικού στρατιώτη για τον στρατό.

Η Βρετανική Κυβέρνηση επίσης προωθεί την προσφορά της BAE Systems για την πώληση 18 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon για τις ανάγκες του πολλαπλού ρόλου μαχητικού (MRCA) της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

Η πηγή λέει πως δεν αναμένεται ότι θα υπογραφεί σύντομα κάποια συμφωνία καθώς η προσφορά πρέπει να μελετηθεί λεπτομερώς.

Το 1988, η Βρετανική Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό την Margaret Thatcher παρουσίασε στη Μαλαισία ενα παρόμοιο πακέτο, με αποτέλεσμα την προμήθεια των εκπαιδευτικών αεροσκαφών Hawk και φρεγατών αξίας περίπου 1 δισ. λιρών το 1992.

Σύμφωνα με πηγές, η παρούσα προσφορά έγινε καθώς η Βρετανία αναζητεί τρόπο να προωθήσει τις αμυντικές εξαγωγές της, μέσω των σοβαρών περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και Ευρώπης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: