Εκπαιδευτής των Rangers εξηγεί στους εκπαιδευόμενους, τις τεχνικές πτυχές καταρρίχησης του 15 μέτρων βράχου στα αριστερά του (Φωτογραφία: Wikipedia)

Εκπαιδευτής των Rangers εξηγεί στους εκπαιδευόμενους, τις τεχνικές πτυχές της καταρρίχησης του 15 μέτρων βράχου στα αριστερά του (Φωτογραφία: Wikipedia)

Τι είναι το αντέρεισμα;

A. Η γραμμή διαχωρισμού των υδάτων με τις πλαγιές της, η οποία ξεκινάει από την κορυφή ενός ορεινού όγκου ή μιας κορυφογραμμής και φθάνει μέχρι τη πεδιάδα.

B. Το χαμηλότερο σημείο μεταξύ δύο διαδοχικών κορυφών, από το οποίο γεννώνται κι από τις δύο μεριές κοιλότητες.

Γ. Η επιφάνεια των προπόδων η ευρισκόμενη προς το μέρος του παρατηρητή.

4 Σχόλια

 1. Γιώργος - Μυτιλήνη.

  B. Το χαμηλότερο σημείο μεταξύ δύο διαδοχικών κορυφών, από το οποίο γεννώνται κι από τις δύο μεριές κοιλότητες.

  Απάντηση
 2. Macedon

  Το Α ειναι το λεγομενο διασελο.
  Απο εκει και περα αντερεισμα ειναι ουσιαστικα ενα στενο και μακρυ ορεινο κομματι γης το οποιο εκτεινεται απο εναν μητρικο ορεινο ογκο σαν προεξοχη και απο τις δυο πλευρες του διαθετει δυο ρεματα η χαραδρες.
  Το νερο μπορει να προερχεται απο διαφορετικες κατευθυνσεις και να ρεει παραλληλα στις δυο πλευρες του αντερεισματος η να ερχεται ενιαια προς το ακρο του και μετα να διαχωριζεται σε δυο ξεχωριστα μικρα ποταμια.
  Βεβαιως δεν χρειαζεται να υπαρχει νερο για να λεγεται αντερεισμα ο συγκεκριμενος γεωλογικος σχηματισμος και συνηθως ονομαζονται αντερεισματα ολες αυτες οι στενες και μακριες προεξοχες των βουνων.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: