Εν πλω ανεφοδιασμός του αεροπλανοφόρου Enterprise στον Περσικό Κόλπο από το πλοίο ανεφοδιασμού USNS Supply με την χρήση ελικοπτερου SH-60B Sea Hawk (Φωτογραφία: US Navy)

Εν πλω ανεφοδιασμός του αεροπλανοφόρου Enterprise στον Περσικό Κόλπο από το πλοίο ανεφοδιασμού USNS Supply με την χρήση ελικοπτερου SH-60B Sea Hawk (Φωτογραφία: US Navy)

Κατά την διάρκεια της τελετής απόσυρσης του αεροπλανοφόρου USS Enterprise (CVN 65) την 1η Δεκεμβρίου 2012, ο Γραμματέας (SECNAV) του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), Ray Mabus,  ανακοίνωσε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ότι το τρίτο αεροπλανοφόρο κλάσης Gerald R. Ford θα ονομαστεί Enterprise.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ο Mabus επέλεξε αυτό το όνομα για να τιμήσει το αεροπλανοφόρο Enterprise, το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο αδρανοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Norfolk της Βιρτζίνια. Τέθηκε σε υπηρεσία το 1961, το CVN 65 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για περισσότερο από πέντε δεκαετίες. Συμμετείχε στον αποκλεισμό της Κούβας τον Οκτώβριο του 1962, ξεκίνησε τις επιθετικές επιχειρήσεις στο Βιετνάμ, και διεξήγαγε πολεμικές αποστολές υποστήριξης στην επιχείρηση Operation Enduring Freedom στο Αφγανιστάν.

Το μελλοντικό Enterprise, το υπό προσδιορισμό CVN 80, θα είναι το ένατο πλοίο με αυτό το όνομα.

Το USS Enterprise και τα επακόλουθα αεροπλανοφόρα κλάσης Gerald R. Ford θα παρέχουν βελτιωμένες επιχειρησιακές δυνατότητες, βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των ναυτών και μείωση του κόστους κύκλου ζωής.

Το αεροπλανοφόρο κλάσης Gerald R. Ford πρόκειται να έχει 1092 πόδια μήκος (περίπου 330 μέτρα) και πλάτος 134π. (περίπου 40μ.) Ο διάδρομος από-προσνηώσεων πρόκειται να είναι 256π. φαρδύς (περίπου 80 μέτρα), και το πλοίο θα δύναται να φτάσει σε ταχύτητες άνω των 35 κόμβων.

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα αεροπλανοφόρα κλάσης Gerald R. Ford παρακαλώ επισκεφτείτε: AIRCRAFT CARRIES – CVN

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα προηγούμενα πλοία Enterprise είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Naval History and Heritage Command

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: