Στιγμιότυπο από την άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά (Φωτογραφία: ΓΕΝ)

Tο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, που στόχευε στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, την άνοδο του επίπεδου εκπαίδευσης του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους φορείς της πολιτικής προστασίας που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Οχυρού και στη συνέχεια επέκταση στην δασώδη περιοχή του Οχυρού, με αποτέλεσμα την απειλή κτιρίων και εγκαταστάσεων του ΠΝ, καθώς και του προσωπικού. Εκτελέσθηκαν γυμνάσια αντιμετώπισης πυρκαγιών (κτιρίων, δεξαμενών), δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, εκκένωση κτιρίων και εγκαταστάσεων, μεταφορά προσωπικού σε ασφαλή περιοχή δια θαλάσσης και ενεργοποίηση δικτύων ψύξεως δεξαμενών καυσίμου.

Στιγμιότυπο από την άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά (Φωτογραφία: ΓΕΝ)

Στην άσκηση πέραν των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν μέρος μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος. Επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τα ΕΛΠΕ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: