Τέταρτο C-17 για το Κατάρ (Φωτογραφία: Boeing)

Η Boeing παρέδωσε ένα νέο C-17 Clobemaster III στη Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ (QEAF) ως μέρος συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων του Κατάρ και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Το αεροσκάφος θα φέρει το σύνολο του στόλου των C-17 της QEAF στα τέσσερα αεροσκάφη, το Κατάρ παρέλαβε το τρίτο αεροσκάφος C-17  στην αρχή του έτους.

Το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που παρήγγειλε το C-17. Το Κατάρ έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Boeing, την 21η Ιουλίου του 2008, για δύο αναβαθμισμένα αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών με τον συναφή εξοπλισμό και υπηρεσίες, με προαίρεση για δύο επιπλέον αεροσκάφη. Το Κατάρ απέκτησε το πρώτο C-17 το 2009.

Στις αρχές του έτους τα C-17 του Κατάρ συμμετείχαν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και μετέφεραν βοήθεια στα θύματα από την ξηρασία στη Κένυα. Στις αρχές του 2010, τα C-17 της QEAF μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή και Χιλή μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: boeing

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: