Γερμανικό σύστημα Patriot με δίχτυ παραλλαγής (Φωτογραφία: Wikipedia)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) την 14 Δεκεμβρίου, ο Υπ.Αμ. Λίο Πανέτα υπέγραψε εντολή με την οποία θα αναπτυχθούν 400 στρατιώτες των ΗΠΑ στη Τουρκία για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, την προσφάτως συμφωνημένη από το ΝΑΤΟ, πυραύλων Patriot.

Ο Πανετα υπέγραψε την συμφωνία καθ’οδον προς τη Τουρκία καθώς αυτήν την εβδομάδα ολοκλήρωσε ταξίδι το οποίο περιλάμβανε επίσκεψη το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν όπου είχε συναντήσεις με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσπάθεια της Τουρκίας να προστατευθεί, προσφάτως, το ΝΑΤΟ έχει προσφέρει μια πυροβολαρχία πυραυλικών συστημάτων Patriot στη Τουρκία η οποία είναι ένας ισχυρός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο σκοπός της ανάπτυξης πυραύλων πρόκειται να επισημανθεί πολύ έντονα πως οι ΗΠΑ, εργαζομένη στενά με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, πρόκειται να υποστηρίξει την άμυνα της Τουρκίας, ειδικά στις δυνητικές απειλές που προέρχονται από την Συρία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: