Ρωσικός κινητήρας Klimov VK-2500 (Φωτογραφία: Wikipedia)

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής κινητήρων OAO Klimov, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τις δοκιμές ενός προηγμένου κινητήρα ο οποίος πρόκειται να εξοπλίσει επιθετικά ελικόπτερα.

Την είδηση δημοσιεύει το RIA Novosti (RN) επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Dmitry Rogozin την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Rogozin είπε πως ο κινητήρας VK-2500, κατασκευάζεται στα πλαίσια ειδικού ομοσπονδιακού προγράμματος για την ανάπτυξη του αμυντικού τομέα και των συναφών βιομηχανιών της Ρωσίας, και πρόσθεσε πως ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος με την αποκλειστική χρήση εξαρτημάτων της ρωσικής βιομηχανίας.

Με την κατασκευή των κινητήρων, η Ρωσία πλέον απομακρύνεται από τα εισαγόμενα εξαρτήματα. Περίπου 50 νέοι κινητήρες πρόκειται να κατασκευαστούν το επόμενο έτος οι οποίοι θα εξοπλίσουν τα ελικόπτερα Ka-52 Alligator και Mi-28 Havoc και, ξεκινώντας από το 2015, συνολικά 400 πρόκειται να κατασκευάζονται κάθε έτος, όπου σύμφωνα με τον Rogozin η Ρωσία θα είναι σε θέση να εξοπλίσει με νέους κινητήρες 200 ελικόπτερα κάθε χρόνο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: