Γερμανία: Νέο σύστημα παρεμβολών για κατευθυνόμενους πυραύλους (Φωτογραφία:cassidian)

Η εταιρεία Cassidian ανακοίνωσε πως έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα άμυνας, το οποίο παρέχει στα οχήματα, πλοία και ελικόπτερα αξιόπιστη προστασία από βλήματα κατευθυνόμενα κατευθυνόμενα με ακτίνες λέιζερ.

Το σχέδιο έχει αναπτυχθεί για την γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών (BWB), και βασίζεται στο λεγόμενη διαδικασία «θαμβωσης», που σημαίνει ότι θαμπώνει τα οπτικά των σκοπευτικών του εχθρικού πυραύλου με μία ακτίνα λέιζερ. Χρησιμοποιεί ειδική πολυφασματική τεχνολογία η οποία είναι επίσης αποτελεσματική κατά προστατευτικών από ακτίνες laser διόπτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Electro-optics protects against laser-guided weapons

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: