Υδροπλάνο Cessna 208 Caravan, της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Seawings των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Φωτογραφία: Wikipedia)

Ανώτερος αξιωματούχος του ερευνητικού τομέα του Ιράν, δήλωσε πως η χώρα του πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του νέου υδροπλάνου εγχώριας κατασκευής τον Μάιο του 2013.

Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο presstv, ο αναπληρωτής διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας του Προεδρικού Γραφείου Mojtaba Khayyam-Nekouei δήλωσε, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, πως το εξαθέσιο αεροπλάνο θα έχει την δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης στην γη και το νερό.

Επίσης πρόσθεσε, πως έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του υδροπλάνου.

Τα υδροπλάνα είναι βαρύτερα και πιο αργά, όπως επίσης η απόκτηση τους και η χρήση τους, είναι περισσότερο κοστοβόρα από τα συνηθισμένα αεροπλάνα.

Αν και δεν μπορούν να αιωρηθούν ή να προσγειωθούν κάθετα, σε κάποιες αποστολές συναγωνίζονται τα ελικόπτερα και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Τα υδροπλάνα μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από τα αντίστοιχα ελικόπτερα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: