Οι συμπλοκές στη Γραμμή Ελέγχου δεν είναι πρωτοφανείς, αλλά σπάνια καταλήγουν σε θανάτους στρατιωτών όπως αυτή της Κυριακής 6 Ιανουαρίου. (Φωτογραφία: kafila)

Ανταλλαγή πυρών, με έναν Ινδό στρατιώτη να χάνει τη ζωή του, μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων σημειώθηκε σε πακιστανικό φυλάκιο στη ευαίσθητη περιοχή του Κασμίρ, με απολογισμό τουλάχιστον έναν νεκρό από την πλευρά του Πακιστάν.

Όπως υποστηρίζουν οι πακιστανικές αρχές, το επεισόδιο ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου, όταν Ινδοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο φυλάκιο Σαουάν Πάτρα στην πακιστανική πλευρά.

Στο στρατιωτικό ανακοινωθέν προστίθεται πως ο πακιστανικός στρατός απώθησε την επίθεση στο φυλάκιο ελέγχου.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά εκατέρωθεν της Γραμμής Ελέγχου, της διεθνώς αναγνωρισμένης διαχωριστικής ζώνης στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, εντός της οποίας πραγματοποιούν περιπολίες δυνάμεις κι από τις δύο χώρες.

Συμπλοκές στη Γραμμή Ελέγχου δεν είναι πρωτοφανείς, αν και η συχνότητά τους έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Το επεισόδιο κινδυνεύει να πυροδοτήσει νέες εντάσεις ανάμεσα στις δύο ανταγωνίστριες πυρηνικές δυνάμεις στην περιοχή.

Newsroom

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: