Το νέο σύστημα ψηφιακού στρατιώτη της Γερμανίας ονομάζεται Gladius, ο γερμανικός στρατός πρόκειται να προμηθευτεί συνολικά 900 ψηφιακά συστήματα (Φωτογραφία: rpdefense)

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυχρονισμού του ψηφιακού ατομικού συστήματος στρατιώτη Gladius για το γερμανικό στρατό, η εταιρεία Thales Angenieux εχει συνάψει σύμβαση με την Rheinmetal Defence για την παραγωγή και προμήθεια 310 διόπτρων νυχτερινής όρασης Lucie II D και 16 μονάδες υπερύθρων ακτίνων (IR).

Η εταιρεία Thales θα παρέχει επίσης 300 ασυρμάτους Solar 400 EG-E καθώς και συσσωρευτές ιόντων λιθίου, σταθμούς φόρτισης, συλλογή κεραιών, προσαρμογείς και καλώδια.

Η παραγγελία αξίας περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνει επίσης την παράδοση εγγράφων χειρισμού και εκπαίδευσης, και περιλαμβάνει επίσης την επιλογή (option) για μία δεύτερη παρτίδα των 600 διόπτρων, 192 συσκευές IR και 600 ασυρμάτους.

Ανακοίνωση της thalesgroup

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: