Στη φωτογραφία μαχητικό αεροσκάφος δοκιμών F-35A, εκτελεί την πρώτη εκ προθέσεως παρέκκλιση από κατάσταση ελεγχόμενης πτήσης, ως τμήμα των διάφορων δοκιμών στη αεροπορική βάση Edwards το προηγούμενο μήνα. (Lockheed Martin)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αεροπορικής Βάσης Edwards (EAFB) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) την 12 Ιανουαρίου, τους τελευταίους μήνες, η Ομάδα Ολοκληρωμένων Δοκιμών (ITF) του διακλαδικού μαχητικού κρούσης πέμπτης γενιάς F-35, έκανε σημαντική πρόοδο, επεκτείνοντας τον φάκελο πτήσης της έκδοσης του μαχητικού F-35A συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης, με πολλές επιτυχίες στις δοκιμές πτήσης με μεγάλη γωνία προσβολής – High Angle of Attack (AoA). Με την ολοκλήρωση της πρώτης ελεγχόμενης πτήσης την 4η Δεκεμβρίου 2012 τώρα το αεροσκάφος δοκιμάστηκε σε 50 μοιρών AoA.

Πριν από αυτές τις επιτυχίες, η δοκιμή εξέλιξης με το F-35A με φάκελο πτήσης μεταξύ -10 και 20 μοίρες AoA είχε περιορισμούς. Τώρα, οι δοκιμές ελιγμών εκτελούνται με περισσότερο από 50 μοίρες AoA και οι εκ προθέσεως παρεκκλίσεις του μαχητικού, εκτελούνται για να διαπιστωθεί η συμπεριφορά του αεροσκάφους πέρα από τα όρια του. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει σαφής η ικανότητα του F-35 να πετά με 50 μοίρες AoA, τα οποία θα υποστηρίξουν τις ανάγκες αεροπορικής υπεροχής του μαχητικού επιτρέποντας στο F-35 την εκτέλεση των επιθετικών ελιγμών.

F-35 κατά τη δοκιμή με μέγιστη γωνία προσβολής (Φωτογραφία: Lockhed Martin)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EAFB, καθ’ολη τη διάρκεια των δοκιμών υψηλών AoA, η επίδοση του F-35A είχε σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με την πτήση σε προσομοίωση και τις προβλεπόμενες καταστάσεις από τις δοκιμές με μοντέλα του F-35.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mfWHHuLILs0&feature=youtu.be]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: