Το τουρκικό υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) αγόρασε τα εν λόγω οχήματα το Μάρτιο του 2009 από την εταιρεία FNSS (Φωτογραφία: turkmilitary)

H διοίκηση χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας (TTTK) παρέλαβε την 11η Ιανουαρίου 2013 το πρώτο αμφίβιο ερπυστριοφόρο γαιοπροωθητή μηχανικού AZMIM (Amfibi Zirhli Istihkam Is Makinesi).

Τον Μάρτιο του 2009 το τουρκικό υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), αγόρασε από την εγχώρια βιομηχανία FNSS δώδεκα οχήματα αυτού του τύπου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι παραδόσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2013. Ο γαιοπροωθητής AZMIM βασίζεται στο θωρακισμένο γαιοπροωθητή μάχης M9 ACE της εταιρείας BAE Systems.

Το AZMIN είναι εξοπλισμένο με σύστημα ενίσχυσης παρατήρησης, το οποίο επιτρέπει στο χειριστή να προστατευτεί πίσω από τη θωράκιση καθώς εκτελεί την αποστολή του, δύο συστήματα πρόωσης waterjet Ultrajet της Ultra Dynamics, συστήματα επικοινωνιών όπως επίσης και ένα εκτοξευτή καπνογόνων για αυτοπροστασία.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FBsWpG0MlIc]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: