Ναυτικό ελικόπτερο AW159 Lynx Wildcat (Φωτογραφία: renishaw)

Η Διεύθυνση Προμήθειας Αμυντικών Προγραμμάτων της Νότιας Κορέας (DAPA) έχει επιλέξει το ναυτικό ελικόπτερο AW159 της εταιρείας AgustaWestland για την κάλυψη των απαιτήσεων του προγράμματος «Επιχειρησιακού Ναυτικού Ελικοπτέρου». Η Σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση οχτώ ελικοπτέρων στη Νότια Κορέα (RoKN) μεταξύ 2015 και 2016.

Το ναυτικό ελικόπτερο της Νότιας Κορέας πρόκειται να είναι εξοπλισμένο με ενεργό ποντιζόμενο σόναρ, ανίχνευση ραντάρ 360º, ελεκτο-οπτικα σκοπευτικά και βαρούλκο διάσωσης. Θα είναι, επίσης, εξοπλισμένο για να μεταφέρει πυραύλους αέρος – επιφανείας, τορπίλες και πολυβόλο τοποθετημένο στη πόρτα.

To Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορέας διαθέτει ένα μεγάλο στόλο ναυτικών ελικοπτέρων Super Lynx Mk.99A.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: