Στη φωτογραφία η εγχώριας κατασκευής φρεγάτα του Ιράν, Alvand , πλέει στο Περσικό Κόλπο. (wikipedia.com)

Το Ιράν θα αναπτύξει στόλο πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο Θάλασσα, την είδηση μεταδίδει, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RA) επικαλούμενο δήλωση του Αρχηγού Ναυτικού του Ιράν, Υποναυάρχου Habibollah Sayyari.

Σε δήλωση του στο ιρανικό Press TV, o Sayyari δήλωσε πως τα πολεμικά πλοία του 24ου Στόλου θα περιπολούν γα τρεις μήνες στα βόρεια του Ινδικού Ωκεανού, στο Κόλπο του Αντεν, στην Ερυθρά Θάλασσα, τη Διώρυγα Σουέζ και την Μεσόγειο Θάλασσα και θα καταπλεύσουν ως τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Συμπλήρωσε πως τα πολεμικά πλοία τους 23ου Στόλου θα επιστρέψουν στο Ιράν τον επόμενο μήνα.

Αναφερόμενος στη πρόσφατη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, με την ονομασία Veryat 91, ο Sayyari είπε πως η άσκηση έδειξε τις ναυτικές δυνατότητες του Ιράν, και την ικανότητα του να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή θα ήταν εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: