Φωτογραφία των Ομάδων Διοίκησης και Νηοψίας του Ρωσικού πολεμικού πλοίου «RS SEVEROMORSK» που εκπαιδεύτηκαν στο ΚΕΝΑΠ. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από 15 έως 17 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), στη Σούδα, η εκπαίδευση των Ομάδων Διοίκησης και Νηοψίας του Ρωσικού πολεμικού πλοίου «RS SEVEROMORSK».

Η παραπάνω εκπαίδευση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος συνεργασίας του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NΑTO-RUSSIA COUNCIL), με σκοπό την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των εκπαιδευομένων σε θέματα ναυτικής αποτροπής και καταπολέμησης της πειρατείας, πριν την ανάπτυξη τους για επιχειρήσεις στο Κέρας της Αφρικής.

Συνολικά συμμετείχαν 25 άτομα, που στελεχώνουν την ομάδα διοίκησης (Command Team) του πλοίου, καθώς και τις Ομάδες Νηοψίας/ Αγήματα Προστασίας (Boarding Teams).

Διαβάστε επίσης: Στελέχη του Ρωσικού ναυτικού, θα εκπαιδευτούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Κρήτη

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: