Ο πόλεμος όπως τον γνώρισα Αναμνήσεις από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πόλεμος όπως τον γνώρισα Αναμνήσεις από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο George Smith Patton, υπήρξε ίσως ο διασημότερος διοικητής των συμμάχων στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Με ειδικότητα στη διοίκηση τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων, εκκεντρικός, παρορμητικός και ατρόμητος στη μάχη, ενέπνεε τρόμο στους αντιπάλους του και σεβασμό στους συμμάχους του.

Στο βιβλίο «Ο πόλεμος όπως τον γνώρισα» ο ίδιος εξιστορεί την δράση του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του σε τροχαίο δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 1945. Συχνά ήταν αδίστακτος στις μεθόδους του και καυστικός στις κρίσεις του .Ο Πάττον έγραφε όπως μιλούσε, συχνά ενώ ακόμη κατεχόταν από τα συναισθήματα της μάχης και ο κονιορτός ήταν πάνω του.

Το όνομά του πήρε διαστάσεις θρύλου με συνέπεια πολλά πολεμικά μουσεία να ιδρυθούν προς τιμήν του ενώ στην γενέτηρά του στο Σαν Γκάμπριελ απεικονίζεται στον επισκοπικό ναό ως Άγιος Γεώργιος.

Για την δράση του κατά την διάρκεια του πολέμου γυρίστηκε η ταινία «Patton»με τον Τζωρτζ Σκοτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Τίτλος: «Ο πόλεμος όπως τον γνώρισα. Αναμνήσεις από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Εκδόσεις: Eurobooks, 2009
508 σελ.
ISBN 978-960-9431-00-2

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: