Το άρμα μάχης Leopard 2 είναι εξοπλισμένο με ένα επίγειο σύστημα πλοήγησης, το οποίο αποτελείται από ένα Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) και ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης. (Πηγή: army-technology)

Τα άρματα μάχης Leopard 2 του γερμανικού στρατού πρόκειται να εξοπλιστούν με νέο θερμικό περισκόπιο Αρχηγού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Casidian Optronics την 22α Ιανουαρίου, ο γερμανικός στρατός υπέγραψε σύμβαση αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια θερμικών περισκοπίων Attica για το πανοραματικό περισκόπιο Αρχηγού (Peri) των αρμάτων μάχης Leopard 2.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή θερμικής απεικόνισης Attica θα ενισχύσει σημαντικά την δυνατότητα του αρχηγού άρματος να προσβάλει στόχους. Μαζί με το περισκόπιο Peri-R17 -επίσης της Cassidian Optronics – ο αρχηγός έχει την δυνατότητα να προμηθεύσει τον πυροβολητή με στόχους υψηλής επικινδυνότητας ημέρα και νύχτα, μέχρι τότε έχει την δυνατότητα να ανιχνεύσει στόχους χωρίς καθυστέρηση. Ώς αποτέλεσμα, η ανίχνευση στόχων μπορεί να γίνει ξεχωριστά από την εμπλοκή τους, επιτρέποντας ταχύτερες αντιδράσεις.

Το σύστημα Attica έχει ήδη επιλεγεί από τον γερμανικό Στρατό για το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) του πεζικού Puma, και η επιλογή του για το Leopard 2 έχει υλικοτεχνικά οφέλη και μειωμένο κόστος χρήσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας: A new «eye» for the Leopard

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: