Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμμοντ επιβεβαίωσε το τρίτο πακέτο απολύσεων στους στρατιωτικούς. (Πηγή: guardian)

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) ανακοίνωσε τρίτο γύρο απολύσεων στο στρατό με περαιτέρω απώλειες 5300 θέσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση έρχεται ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης του αριθμού στρατιωτικών ο οποίος το 2017 θα μειωθεί κατά 20000, στους 87000, καθώς το ΥΕΘΑ του ΗΒ είναι αναγκασμένο να αντιμετωπίσει τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, που προβλέπει η Αναθεώρηση Στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας του 2010.

«Σκοπός μας, αυτή τη στιγμή, είναι να εφαρμοστεί η διαδικασία όσο πιο δίκαια γίνεται και να προετοιμαστούμε ώστε να υποστηρίξουμε τα άτομα που έχουν επιλεγεί, καθώς και την μετάβαση των οικογενειών τους «στη πολιτική ζωή».

Με αποστολή να καλυφτεί μια μείωση περίπου 38 δισεκατομμυρίων λιρών, ένα τέταρτο κύμα απολύσεων αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Ο υπουργός Άμυνας του βρετανικού ΥΕΘΑ Φιλιπ Χάμμοντ δήλωσε πως: «Ο Στρατός διαχειρίζεται ενεργά τις προσλήψεις για την επίτευξη των στόχων, αλλά δυστυχώς οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες λόγω μεγέθους και αμυντικών ελλειμμάτων».

«Θα αποκτήσουμε μικρότερες ένοπλες δυνάμεις αλλά στο μέλλον θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένες και καλύτερα χρηματοδοτούμενες, όπως ποτέ ξανά».

Ο Χαμμοντ επιβεβαίωσε ότι οι απολύσεις δεν αναμένονται να επηρεάσουν τις υπό εξέλιξη επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Με σκοπό να αντισταθμίσει την απώλεια των μονίμων στρατιωτικών, βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προηγουμένως την πρόθεση της να διπλασιάσει τον αριθμό των εφέδρων σε 30000 μέχρι το 2018, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει προκαλέσει διχόνοια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: