Φωτογραφία από την επανατοποθέτηση της προτομής του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη μετά την αποκατάσταση των φθορών που είχε υποστεί λόγω της κλοπής. (Πηγή: ΥΠΕΘΑ)

Επανατοποθετήθηκε την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013, στην πόλη των Χανίων, η προτομή του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε αποστολή αναγνώρισης Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών στις 23 Μαΐου 2006, στη θέση Μπαλκόνι- Ακρωτηρίου Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αποκατάστασης των φθορών της προτομής, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο δυνατό στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι η προτομή είχε κλαπεί στις 2 Δεκεμβρίου 2012 και βρέθηκε από τις Αρχές στη συνέχεια, έχοντας υποστεί σημαντικές φθορές.

Φωτογραφία από την επανατοποθέτηση της προτομής του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη μετά την αποκατάσταση των φθορών που είχε υποστεί λόγω της κλοπής. (Πηγή: ΥΠΕΘΑ)

Στην επανατοποθέτηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Μανούσος Λιονάκης, ο αδερφός του πεσόντα, κ. Φίλιππος Ηλιάκης, ο Διοικητής της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης και πλήθος κόσμου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: