Στη φωτογραφία το μεταγωγικό στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση την 11η Ιανουαρίου 2013 στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς στη Καλιφόρνια. (Πηγή: Boeing)

Παραδόθηκε το πρώτο στρατηγικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-17A Globemaster III στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας (IAF).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την 23η Ιανουαρίου η εταιρεία Boeing,  αυτή τη στιγμή, το μεταγωγικό, βρίσκεται στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAF) στη Καλιφόρνια , όπου και συμμετέχει στο πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων.

Η Ινδία, μετά από την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας τον Ιούνιο του 2011 με τις ΗΠΑ, παρήγγειλε συνολικά δέκα αεροπλάνα τον Ιούνιο του 2012 μέσω του προγράμματος του Στρατού των ΗΠΑ Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS), στη συμφωνία περιλαμβάνονται και ανταλλακτικά.

Μέχρι σήμερα οι χώρες που διαθέτουν το αεροσκάφος C-17A Globemaster III στο στόλο τους είναι οι: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Καναδάς, Ινδία, και η Διοίκηση Στρατηγικών Αερομεταφορών του ΝΑΤΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε:
Boeing Delivers Indian Air Force’s 1st C-17 to Flight Test

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: