Οι Πεζοναύτες των ΗΠΑ πρόκειται να δαπανήσουν 12 εκατ. δολάρια για την αγορά νέου πακέτου μικρών μη επανδρωμένων αεροπλάνων Wasp AE. (Πηγή: AeroVironment)

To Γραφείο Προγράμματος της Διοίκησης Εναέριων Συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR), και Τακτικών Εναέριων Μη Επανδρωμένων Συστημάτων Πεζοναυτών (PMA-263) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), σε συνεργασία με το Γραφείο Προγράμματος IED του Στρατού των ΗΠΑ, την 21 Σεπτεμβρίου, υπέγραψαν σύμβαση με την εταιρεία AeroVironment για την προμήθεια του συστήματος μικρού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (ΜΕΑ), Wasp.
Στη σύμβαση περιλαμβάνεται αρχικό πακέτο ανταλλακτικών, υπηρεσίες εκπαίδευσης και διοικητική υποστήριξη για ένα χρόνια. Η ανακοίνωση της υπογραφής, δημοσιοποιήθηκε από την εταιρεία AeroVironment με δελτίο τύπου την 23 Ιανουαρίου 2013.

Η υπογραφή της συμβάσεως με την AeroVironment προέκυψε μετά τη συνεργασία της NAVAIR με ομάδα του Στρατού των ΗΠΑ. Η συνολική αξία της σύμβασης είναι 12 εκατομμύρια δολάρια. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Με βάρος 1,3 κιλά περίπου, και σχεδιασμό ταυτόχρονης προσθαλάσσωσης και προσγείωσης, το ΜΕΑ Wasp AE, μπορεί να εκτελέσει ναυτικές και επίγειες αποστολές εξίσου αποτελεσματικά, επίσης, έχει κατά 20% μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης από το Wasp II.

To Wasp AE ενσωματώνει την μικρότερη σουίτα ανάρτησης φορτίων της εταιρείας, παρέχοντας στους χειριστές του, υπέρυθρη και βίντεο εικόνα με την χρήση ενιαίου πακέτου αισθητήρων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της AeroVironment

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: