Βολή βλήματος DM53A1 από άρμα μάχης Leopard 2HEL. (Πηγή: ΓΕΣ)

Αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία, αναφέρουν πως οι βολές πυρομαχικών DM53A1 των Leopard 2HEL με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κ. Γκίνη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, πραγματοποιήθηκαν με παρτίδα 50 βλημάτων που παραχωρήθηκαν από τον κατασκευαστή των αρμάτων KMW μετά από ελληνικό αίτημα, για δοκιμές φθοράς των σωλήνων.

Βολή βλήματος DM53A1 από άρμα μάχης Leopard 2HEL. (Πηγή: ΓΕΣ)

Το απόθεμα DM53A1 που αποκτήθηκε με διακρατική σύμβαση από τα πλεονάσματα του Ολλανδικού Στρατού βρίσκεται στις αποθήκες της Rheinmetall όπου επαναπιστοποιήθηκε, για να φθάσει στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου μετά την πρόσφατη οριστικοποίηση των σχετικών λεπτομερειών. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η σταδιακή τροποποίηση της μνήμης EPROM του Συστήματος Ελέγχου Πυρός των αρμάτων Leopard 2A4, για να καταστεί συμβατό με το DM53A1.

hellenicdefence

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: