Το ιρανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος Saeqeh (Κεραυνός). (Πηγή: PressTV)

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει ένα νέο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος.

Το ιρανικής σχεδίασης και κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος, με την κωδική ονομασία Qaher-313 (Κατακτητής-313), πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, με την ευκαιρία των εορτασμών για τη νίκη της Ισλαμικής Επανάστασης το 1979.

Την είδηση μεταδίδει το ιρανικό PressTV, επικαλούμενο δήλωση του Ταξίαρχου Mohammad-Reza Karshki ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2011, δήλωσε πως η Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, εργαζότανε σ’ενα εκτεταμένο πρόγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής ενός προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους.

Το μαχητικό, λέγεται πως θα είναι παρόμοιο με το αμερικάνικής κατασκευής F/A-18, αν και η εμφάνιση του θα μοιάζει με το F-5E/F Tiger II. To νέο μονοθέσιο βομβαρδιστικό θα έχει την δυνατότητα εντοπισμού εχθρικών αεροσκαφών, εμπλοκή σε αερομαχία, εντοπισμό επίγειων στόχων και την μεταφορά ωφέλιμου φορτίου διαφόρων όπλων και πυρομαχικών.

Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος ιρανικής κατασκευής Azarakhsh (Αστραπή). (Πηγή: PressTV)

Κατά τα τελευταία χρόνια, το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα στον αμυντικό τομέα και έχει αποκτήσει αυτάρκεια σε ουσιώδη στρατιωτικό υλικό και αμυντικά συστήματα.

Το πρώτο ιρανικό μαχητικό εγχώριας κατασκευής είναι το Azarakhsh (Αστραπή).

Το μαχητικό Saeqeh (Κεραυνός) είναι η συνέχεια του πρώτου αεροσκάφους. Η πρώτη μοίρα μαχητικών-βομβαρδιστικών Saeqeh παρουσιάστηκε σε μία αεροπορική έκθεση του Ιράν τον Σεπτέμβριο του 2010.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: