Βομβαρδιστικό B-1B σε πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. (Πηγή: Wikipedia)

To προσωπικό της 337ης Μοίρας Δοκιμών και Αξιολόγησης (337 TES) της Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), προετοιμάζεται ώστε να πραγματοποιήσει την επιχειρησιακή δοκιμή, του πρώτου πλήρους εκσυγχρονισμένου βομβαρδιστικού αεροσκάφους B-1B Lancer στα τέλη του 2013.

Για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων του νέου δικτύου του αεροσκάφους, το προσωπικό έχει κατασκευάσει ένα δίκτυο Link-16, και επιπλέον έχει εκπονήσει τα σχέδια δοκιμών και εκπαιδεύσεως.

Αυτή τη στιγμή τα βομβαρδιστικά B-1B δέχονται εργασίες εκσυχρονισμού, στα πλαίσια της σύμβασης του προγράμματος εκσυχρονισμού Integrated Battle Station (IBS) και Sustainment Block-16 (SB-16) το οποίο ανατέθηκε από την USAF στην εταιρεία Boeing τον Ιουνίου του 2012.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον εκσυχρονισμό του Πλήρως Ενσωματωμένου Δικτύου Δεδομένων (FIDL), και του Ενσωματωμένου Κεντρικού Συστήματος Δοκιμών (CITS) στο σταθμό πρύμνης και στις οθόνες του μπροστινού σταθμού (VSDU).

Ο εκσυγχρονισμός του FIDL πρόκειται να εξοπλίσει τα πιλοτήρια πρύμνης με δίκτυο δεδομένων Link-16 τα οποία θα επαυξάνουν τις δυνατότητες οπτικής παρατήρησης του υπάρχοντος δικτύου Joint Range Extension Applications Protocol, καθώς και η τροποποίηση CITS θα προσθέσει μία νέα έγχρωμη οθόνη στο πιλοτήριο πρύμνης, αντικαθιστώντας τον απαρχαιωμένο υπολογιστή που επιτηρεί την επίδοση του βομβαρδιστικού.

Ο εκσυγχρονισμός του VSDU επαυξάνει την κατάσταση ετοιμότητας των πιλότων με την αντικατάσταση των δύο, μονόχρωμων οθονών των πιλότων με τέσσερις πολυ-λειτουργικές έγχρωμες οθόνες στο μπροστινό πιλοτήριο. Το άεροσκάφος, πλαίσια του προγράμματος εκσυχρονισμού SB-16, πρόκειται να δεχθεί νέο σύστημα πλοήγησης και εργασίες αναβάθμισης στο ραντάρ και τα διαγνωστικά συστήματα του.

Οι δοκιμές εξέλιξής του προγράμματος SB-16 έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο στη αεροπορική βάση Έντουαρντς, όπου θα ακολουθήσει, το Σεπτέμβριο του 2013, η παράδοση του στη 337η TES.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: