Μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MQ-1B Predator στο Ιράκ το 2008. (Πηγή: USAF)

Κρυφή αεροπορική βάση μέσω της οποίας εξαπολύει επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών διαθέτει η CIA στη Σαουδική Αραβία, όπως αποκάλυψαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Επισήμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν σχεδόν το σύνολο των στρατευμάτων που διέθεταν στη Σαουδική Αραβία το 2003, αφήνοντας στο Σουνιτικό βασίλειο μονάχα τα μέλη της Στρατιωτικής Εκπαιδευτικής Αποστολής. Μεταξύ του 1991 και του 2003 οι ΗΠΑ διατηρούσαν στην Σαουδική Αραβία δύναμη 5.000 έως 10.000 ανδρών.

Η κατασκευή της βάσης εγκρίθηκε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2011, σύμφωνα με τους New York Times, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μελών του βραχίονα της Αλ-Κάιντα που επιχειρεί στην Υεμένη. Ο εν λόγω βραχίονας θεωρείται η πλέον επικίνδυνη και σκληραγωγημένη πτέρυγα της οργάνωσης από την Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδει το BBC, τα αμερικανικά ΜΜΕ γνώριζαν για την ύπαρξη της βάσης από τα τέλη του 2011.

www.kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: