Η φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FREMM) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού FS Aquitaine. (Sean Prosser-Flickr)

H πρώτη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών (FREMM) Aquitaine, ολοκλήρωσε με επιτυχία στη Μεσόγειο την πρώτη αντιαεροπορική βολή  την 4η Φεβρουαρίου 2013.

Ο πύραυλος Aster 15 κατέστρεψε τον καθορισμένο ιπτάμενο στόχο με επιτυχία. Η βολή διενεργήθηκε υπό την ευθύνη της γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) με την από κοινού συνεργασία με τον OCCAR, η βολή εκτελέσθηκε από το πλήρωμα της φρεγάτας Aquitaine και το προσωπικό των εταιρειών DCNS και MBDA.

Αυτή η βολή είναι σημαντική για την επαλήθευση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών της φρεγάτας Aquitaine, το μελλοντικό βήμα πριν από την είσοδο στην ενεργό υπηρεσία. H FREMM είναι η τρίτη μονάδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιεί -μετά το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και την φρεγάτα αεράμυνας Forbin Chevalier Paul- εκτόξευση πυραύλου Aster.

Οι φρεγάτες FREMM διαθέτουν βαρύ οπλισμό, ο οποίος αποτελείται από ναυτικούς πυραύλους κρουζ, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Exoset 40, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster ή τορπίλες MU90. Όλες οι FREMM μπορούν να φιλοξενήσουν ελικόπτερο Cayman Marine NH-90, καθώς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων με τον εξοπλισμό τους.

Σύμφωνα με την DGA, όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, η κάθε μία φρεγάτα FREMM αντιπροσωπεύει 3,2 εκατομμύρια ώρες εργασίας στη Γαλλία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: