Οι αμυντικές εταιρείες των ΗΠΑ προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις πολύ χαμηλές τιμές των κινέζικων οπλικών συστημάτων. (Πηγή: businessinsider)

Η Κίνα εξέφρασε την έντονη αντίθεση της προς τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος μιας απ’ τις κύριες εταιρείες της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Το αιτιολογικό για τις κυρώσεις ήταν καταγγελλόμενες πωλήσεις απαγορευμένων όπλων από μέρους της εταιρείας. Το Πεκίνο ζήτησε την άμεση άρση των κυρώσεων.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χούα Τσουνίνγκ, παρότρυνε τις ΗΠΑ να «σταματήσουν ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντα της Κίνας και τις Σινο-Αμερικανικές σχέσεις» και πρόσθεσε ότι το Πεκίνο δεσμεύεται να σεβαστεί το διεθνές καθεστώς μη εξάπλωσης όπλων μαζικής καταστροφής και εφαρμόζει αυστηρά την νομοθεσία περί ελέγχου των εξαγωγών.

Η επηρεαζόμενη εταιρεία Poly Technologies, χαρακτήρισε τις κυρώσεις «παράλογες και αβάσιμες».

Το Στέητ Ντηπάρτμεντ έλαβε μέτρα σε βάρος 4 κινεζικών εταιρειών, καθώς και άλλων επιχειρήσεων και ατόμων από την Λευκορωσία, τη Βενεζουέλα, το Ιράν και τη Συρία.

Πηγή: voanews

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: