Οχημα M-ATV του Στρατού των ΗΠΑ εξοπλισμένο με τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό M153 CROWS. (Πηγή: Wikipedia)

Με μια συμφωνία που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αμυντικού εξοπλισμού IDEX-2013 στο Αμπού Ντάμπι, οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πρόκειται να αποκτήσουν 750 θωρακισμένα οχήματα M-ATV από την εταιρεία Oshkosh Defence.

Η σύμβαση, αξίας 380 εκατομμύριων δολαρίων, που υπογράφηκε στην IDEX-2013 θα προμηθεύσει το Στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 750 οχήματα M-ATV, τα οποία, αυτή τη στιγμή, εξοπλίζουν τους Στρατούς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και της Πολωνίας.

Το M-ATV χρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακά για πρώτη φορά το 2009 στο Αφγανιστάν. Στα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται το σκάφος σχήματος βέ «V» -σχεδιασμένο να αντέχει τις εκρήξεις- ένα πύργο στην οροφή εξοπλισμένο με εκτοξευτή πυραύλων TOW BGM-71 και την επιλογή ενός εκτοξευτή βομβίδων Mk 19 ή ενος πολυβόλου M240.

Η σημερινή αξία ενός οχήματος M-ATV είναι περίπου 480000 δολάρια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: