Το τουρκικό αμφίβιο όχημα Ejder. (Πηγή: todayszaman)

Η τουρκική εταιρεία Nurol Makina ve Sanayii έχει εξασφαλίσει αρκετές συμβάσεις , που αφορούν το αμφίβιο τροχοφόρο 6Χ6 θωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων Ejder (Dragoon).

Σύμφωνα με το τουρκικό υφυπουργείο Πολεμικής Βιομηχανίας (SSM), το όχημα έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, η Λιβύη, το Καζακστάν και η Ζιμπάμπουε.

Στη βασική του διαμόρφωση, το Ejder έχει βάρος μάχης 18 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα ανά ώρα και περίπου 600 χιλιόμετρα επιχειρησιακή αυτονομία.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύστημα κλιματισμού, μηχανικά κατευθυνόμενους κινητήρες υδροπρόωσης, κεντρικό σύστημα πίεσης ελαστικών το οποίο είναι ρυθμιζόμενο εν κινήσει, αυτόματο σύστημα μετάδοσης, 400 ίππων υπερτροφοδοτούμενο ντιζελο-κινητηρα με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, υδροπνευματική ανάρτηση, βαλλιστική και αντί-ναρκική προστασία, επιπρόσθετη σουιτα προστασίας και πακέτο προστασία ΧΒΡΠ. Μπορεί να εξοπλιστεί με συστήματα αποστολής όπως συστήματα παρατήρησης και ήλεκτρο-οπτικα συστήματα αναγνώρισης, επανδρωμένο σταθμό οπλισμού για προστασία, τηλεχειριζόμενο σταθμό ή πύργο με πυροβόλο 90 χιλιοστών.

Η εταιρεία Nurol Makina ve Sanayii AŞ επίσης κατασκευάζει διάφορα τροχοφόρα οχήματα καταστολής πλήθους με τη σειρά TOMA. Εικοσιπέντε οχήματα 4X4 z-TOMA αγοράστηκαν τον Δεκέμβριο του 2012 από την τουρκική αστυνομία.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ekxOiPaTAGE]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: