Στη φωτογραφία το πρώτο αεροσκάφος A330 MRTT που παρέλαβε η Σαουδική Αραβία. (Πηγή: airbusmilitary)

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας (RSAF) παρέλαβε, την 27η Φεβρουαρίου,  επισήμως σε υπηρεσία το νέας γενιάς στρατιωτικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού-μεταφοράς A330 MRTT της Airbus Military.

To αεροσκάφος παρέλαβε, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πρίγκηπας Χαλιντ μπιν Σουλταν την 25 Φεβρουαρίου στην αεροπορική βάση του Ριάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Airbus Military  το αεροσκάφος είναι το πρώτο από το πακέτο των τριών που έχουν παραληφθεί από την Σαουδική Αραβία.

Οι παραδόσεις του δεύτερου πακέτου των τριών αεροσκαφών, που έχουν παραγγελθεί μεταγενέστερα, θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2014. Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιήθουν για τον εναέριο ανεφοδιασμό των μαχητικών της RSAF συμπεριλαμβανομένων F-15, Typhoon και Tornado.

Μέχρι στιγμής τα αεροσκάφη A330 MRTT έχουν παραδοθεί σε τέσσερις πελάτες, Αυστραλία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: