Φωτογραφία από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ Κ», της Ε’ Μοίρας Καταδρομών που πραγματοποιήθηκε στο Όρος Φαλακρό. (Πηγή: ΓΕΣ)

Αποσύρθηκε, αλλά θα κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η βουλευτική τροπολογία για τον ορισμό του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. η τροπολογία απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενό της.

Ειδικότερα, την απόσυρση της τροπολογίας, που είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας – Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θεωρεί την τροπολογία αυτή μικρόψυχη και φοβική και δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε αντίθετος με την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές ότι η τροπολογία εντάσσεται σε μικροκομματικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να έχει κατατεθεί στην πρόταση νόμου που έχει υποβληθεί από το κόμμα του για την ιθαγένεια.

Αν και ο κ. Καμμένος δήλωσε σύμφωνος με το περιεχόμενο της πρότασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του που αποσύρθηκε η τροπολογία γιατί η συζήτηση της θα παραβίαζε τον Κανονισμό.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε σύμφωνος με τη τροπολογία και κατήγγειλε ότι η τροπολογία αποσύρθηκε όχι για να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής αλλά οι μικροκομματικές σκοπιμότητες διότι «ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ».

Newroom

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: