Στη φωτογραφία το τρισδιάστατο, μεγάλου βεληνεκούς, αντιαεροπορικό ραντάρ, Ground Master 400 (GM400). (Πηγή: thalesraytheon)

Η γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement), έχει επιλέξει την εταιρεία ThalesRaytheonSystems (TRS) για την προμήθεια του τρίτου επίγειου ραντάρ Ground Master 406 της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το οποίο θα εγκατασταθεί στην αεροπορική βάση Lyon Mont-Verdun.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρεία TRS, η παραγγελία είναι συνέχεια μίας προηγούμενης επικύρωσης σύμβασης που ανακοινώθηκε την 7η Σεπτεμβρίου 2012, η οποία θα παρέχει ενα παρόμοιο ραντάρ για την αεροπορική βάση Nice Mont – Agel. Οι επιπλέον αγορά, που υπογράφηκε την 5η Φεβρουαρίου 2013, συμπεριλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση σε πύργο, ενός ραντάρ Ground Master 406.

Αυτό το νέας γενιάς ραντάρ, παρόμοιο με το σύστημα που έχει αγοραστεί για το Nice Mont – Agel, θα ενσωματωθεί στο δίκτυο αεράμυνας και τα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης εναέριου χώρου της Αεροπορική Διοίκησης SCCOA (Système de Commandement et de Conduite des Opérations Aérospatiales). Νωρίτερα, η DGA είχε αποκτήσει ενα επίγειο ραντάρ Ground Master 406 για την προστασία του κοσμοδρομίου Kourou στη Γαλλική Γουινέα, και ενα φορητό ραντάρ GM 403. Τα νέα ραντάρ θα παρέχουν στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυημένη δυνατότητα ανίχνευσης απειλών σε χαμηλά και μεγάλα υψόμετρα, μεγάλη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα και απλουστευμένη συντήρηση.

Το ραντάρ GM 406 θα συνδυαστεί με τα Νατοϊκά κέντρα ACCS C2 , τα συστήματα της SCCOA και τα συστήματα του κέντρου C3M (το αναπτυσσόμενο τμήμα του γαλλικού προγράμματος SCCOA), όπως επίσης με τις εγκαταστάσεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: