Το ακροβατικό σμήνος Thunderbirds της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποιεί επίδειξη κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης Charleston την 9η Απριλίου 2011. (Πηγή: USAF)

Καθώς η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μελλοντικών οικονομικών περικοπών στον προϋπολογισμό της, η ηγεσία της έχει αποφασίσει την περικοπή όλων των δημόσιων αεροπορικών εκδηλώσεων για το υπόλοιπο οικονομικό έτος, και καθηλώνει την αεροπορική ακροβατική ομάδα Thunderbirds με σκοπό να εξασφαλίσει επιπλέον ώρες πτήσης ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες των πτήσεων ετοιμότητας (readiness).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑ των ΗΠΑ, την 3η Μαρτίου 2013, όλες οι μάχιμες και μονάδες εθνοφυλακής, θα σταματήσουν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. Συμπεριλαμβανομένων και της ακύρωσης όλων των αεροπορικών εκδηλώσεων, εμπορικών εκθέσεων, επετειακών πτήσεων και πτήσεων επίδειξης του F-22, εκτός εάν η εκδήλωση περιλαμβάνει μόνο στατικά στοιχειά.

Επιπλέον, η Αμερικάνική ΠΑ ακυρώνει την έναρξη ολόκληρης της σεζόν 2013 του ακροβατικού σμήνους Thunderbirds που ξεκινούσε την 1η Απριλίου 2013.

Τα πληρώματα των Thunderbirds και των Επετειακών Πτήσεων, θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πιστοποίησης ασφαλούς εναέριας επίδειξης, για την περίπτωση που ο προϋπολογισμός επιτρέψει την επανέναρξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μέσα στο 2013.

Η ΠΑ των ΗΠΑ πρόκειται να μειώσει τις ώρες πτήσης κατά 18 τοις εκατό -περίπου 203000 ώρες- και οι επιπτώσεις πρόκειται να γίνουν αισθητές σε ολόκληρη την Αμερικάνική ΠΑ, και να επηρεάσουν άμεσα τις επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές αποστολές της.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: