Συρία: «Πραγματική δράση» ζητά από τη Δύση ο στρατιωτικός αρχηγός των ανταρτών. (Πηγή: telegraph)

Ο στρατιωτικός αρχηγός των ανταρτών της Συρίας αύξησε σήμερα την πίεση στη διεθνή κοινότητα για να εξοπλίσει τους άνδρες του, λέγοντας στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στην ΕΕ ότι οι δυνάμεις του δεν μπορούν να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς χωρίς την υποστήριξη αυτή.

«Χρειαζόμαστε όπλα και πυρομαχικά για να σταματήσουμε το σκοτωμό, για να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας και να υπερασπίσουμε τους πολίτες μας», δήλωσε ο στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς, ο αρχηγός του επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, απευθυνόμενος σε ευρωβουλευτές στη διάρκεια μιας συνάντησης στις Βρυξέλλες με τη φιλελεύθερη πολιτική ομάδα ALDE (Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη).

«Ο κόσμος…δεν καταλαβαίνει γιατί η διεθνής κοινότητα βλέπει απλώς τα νέα στην τηλεόραση, μιλάει απλώς στα μέσα ενημέρωσης και λέει πως αυτό δεν είναι καλό, πως το καθεστώς πρέπει να σταματήσει, πως ο Μπασάρ (αλ Άσαντ) πρέπει να φύγει, αλλά δεν κάνουν τίποτε», πρόσθεσε. «Πολύ λίγη υποστήρι8ξη έρχεται από δυτικές χώρες … Είναι ανάγκη να δούμε πραγματική δράση».

Ο στρατηγός Ιντρίς ζήτησε όχι μόνο όπλα, αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής αρωγής απ’ ευθείας στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές. Ζήτησε επίσης να έχουν «περισσότερη προστασία» οι Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν σε ευρωπαϊκές χώρες μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: