Αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T SLM. (Diehl)

Αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T SLM. (Diehl)

Η εταιρεία Dielh Defence, στα πλαίσια σύμβασης που ανακοινώθηκε την 11η Μαρτίου 2013, πρόκειται να παραδώσει αντιαεροπορικά συστήματα IRIS-T SLS πυραύλων επιφανείας-αέρος (SAM) στη Διεύθυνση Αμυντικού Εξοπλισμού (FMV) της Σουηδίας. Με την παράδοση του, το σύστημα θα επανδρώνεται απο προσωπικό των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα διαθέτει ένα νέο σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου (C2), όπως και εκσυγχρονισμένους αισθητήρες.

Μ’αυτη τη σύμβαση η Dielh Defence θα παραδώσει νέες μονάδες που είναι εξοπλισμένες με τον πύραυλο IRIS-T, σταθμό εκτόξευσης και σύστημα ελέγχου πυρός. Το σύστημα θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες της σουηδικής αεράμυνας , παρέχοντας προστασία απο αεροπορικές επιθέσεις μίας μεγάλης ποικιλίας απειλών, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών  Μέτα την ανάπτυξη του, το σύστημα μπορεί να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Το IRIS-T SLM είναι βασισμένο στο σύστημα SAM που αναπτύχθηκε για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας.

Η παράδοση του πρώτου συστήματος IRIS-T SLS έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2016.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: