Φωτογραφία απο την τελετη παραδοσης καθηκόντων του Διοικητη του ρωσικου στόλου Μαυρης Θάλασσας τον Αυουστο του 2010. (Πηγή: ria)

5 με 6 πολεμικά πλοία, μεταξύ αυτών φρεγάτες, καταδρομικά και βοηθητικά σκάφη, θα στείλει στη Μεσόγειο το Ρωσικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της απόφασης της Μόσχας να αναπτύξει μόνιμη ναυτική παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου, δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, ο Αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού, Ναύαρχος, Βίκτορ Τσιρκόφ.

Την απόφαση για μόνιμη παρουσία του Ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε μια τέτοια δύναμη στη Μεσόγειο» είχε δηλώσει ο κ. Σοιγκού, επικαλούμενος την επιτυχία των ναυτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας που πραγματοποίησε πρόσφατα το Ρωσικό Ναυτικό στη Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν πολεμικά πλοία από τους στόλους της Βόρειας, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και του Ειρηνικού, βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ναυτικές δυνάμεις.

Η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε την 5η Μοίρα του Στόλου της στη Μεσόγειο, με 30 έως 50 πολεμικά και βοηθητικά σκάφη κατά χρονικά διαστήματα από το 1967 μέχρι το 1992, με στόχο την αντιμετώπιση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

http://rbth.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: