Στη φωτογραφία εναέριος ανεφοδιασμός ισραηλινού μαχητικού Kfir απο 767-MMTT. (Πηγή: bacajela)

H Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας (FAB) επέλεξε την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) για την προμήθεια δύο αεροσκαφών B767 MMTT εναέριου ανεφοδιασμού πολλαπλών αποστολών ως μέρος του προγράμματος KC-X2 της Βραζιλίας.

Η ΙΑΙ απέφυγε να αναφέρει το μέγεθος της συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με το Globes.co.il υπολογίζεται στα 250-400 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της IAI στη Βραζιλία.

Τα αεροσκάφη Μποηνγκ 767-300ER θα αγοραστούν ως μεταφορικά αεροσκάφη και στη συνέχεια θα μετατραπούν στο πρότυπο B767MMTT από τον όμιλο Bedek της IAI. Σύμφωνα με το Globes.co.il αρχικά η IAI θα τροποποιήσει τρία αεροσκάφη και ίσως αργότερα να ακολουθήσουν και άλλα αεροσκάφη.

Η πρόταση της IAI επιλέχθηκε έναντι του αεροσκάφους A330MRTT της Ερμπας Μιλιτρυ και του KC-767 της Μποηνγκ. Τα αεροσκάφη πρόκειται να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα στόλο των τεσσάρων αεροσκαφών KC-137E της FAB.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IAI, την 17η Μαρτίου, τις επόμενες εβδομάδες, IAI και FAB θα οριστικοποιήσουν όλες τις λεπτομέρειες της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης την υπογραφή της σύμβασης και του προγράμματος παράδοσης.

Η IAI έχει μετατρέψει αεροσκάφη Μποηνγκ 767-300 σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού για την Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας. Η συμφωνία με την Κολομβία περιλαμβάνει επίσης και την πώληση αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών Kfir, τα οποία, αρχικός, η IAI είχε κατασκευάσει για την ΠΑ του Ισραήλ.

Το B767MMTT θα πραγματοποιεί εναέριο ανεφοδιασμό, μεταφορά στρατευμάτων και φορτιού και αποστολές ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: