Ρωσικό υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης ΤαΪφουν – οπλισμένο με 20 πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους RSM-52 (SS-N-20). (Πηγή: tldm)

Το Ρωσικό Ναυτικό παρήγγειλε το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός υποβρυχίου του λεγόμενου σούπερ κατασκόπου, το οποίο πρέπει να εκπληρώνει ρόλο ανάλογο με αυτόν του κατασκοπευτικού αεροσκάφους. Σε αντίθεση με το αεροσκάφος, το υποβρύχιο θα μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς παύσης, χωρίς να εκπέμπει ενεργά σήματα και να παραμένει αόρατο για τον αντίπαλο.

“Στις προδιαγραφές που θέτουμε είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων, όπως και αεροσκαφών που πετούν σε χαμηλό ύψος και σε απόσταση 600 χλμ, και να διακρίνει με ακρίβεια τον τύπο του αντικειμένου, την ταχύτητα, την κατεύθυνσή του κτλ. σε απόσταση 100χλμ.” δήλωσε στην εφημερίδα «Izvestia» εκπρόσωπος της υπεύθυνης τεχνικής ομάδας του Ρωσικού Ναυτικού

Η κατασκευή του υποβρυχίου θα ολοκληρωθεί σε μερικά χρόνια, ενώ προγραμματίζεται να επιχειρήσει στον Ατλαντικό και Ειρηνικό Ωκεανό.

 

rbth.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: