Μαχητικό αεροσκάφος F-16 Aggressor πετά στο Διακλαδικό Συγκρότημα Πεδίου Ασκήσεων Ειρηνικού-Αλάσκα κατά τη διάρκεια άσκησης Red Flag 09-3 τον Ιούλιο του 2009. (Πηγή: USAF)

H Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ακύρωσε την αεροπορική άσκηση που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στην Αλάσκα.

Σύμφωνα με το airforcetimes.com ανακοίνωση της Αεροπορικής Δύναμης Ειρηνικού γνωστοποίησε πως η Red Flag ακυρώνεται λόγω οικονομικών περικοπών.

Κατά παράδοση, η εκπαιδευτική άσκηση διεξάγεται στην αεροπορική βάση Αηλσον στο Φερμπανκς, και για την άσκηση χρησιμοποιείται το Διακλαδικό Συγκρότημα Πεδίου Ασκήσεων Ειρηνικού-Αλάσκα.

Στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του επόμενου μήνα θα συμμετείχαν πληρώματα απο τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ΠΑ των ΗΠΑ λέει οτι η προσφορά του πεδίου ασκήσεων στις δύο χώρες ισχύει, και οι δυο χώρες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εκπαιδευτούν δίχως την συμμετοχή των ΗΠΑ.

Αξιωματικοί της Αεροπορικής Δύναμης του Ειρηνικού στην Διακλαδική Βάση του Περλ Χαρμπορ-Χικμαν στην Χαβάη, δήλωσαν πως προσπαθούν να μειώσουν τα αποτελέσματα των οικονομικών περικοπών στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο εκπρόσωπος τύπου Σμηναγός Κιμ Μπέντερ δήλωσε πως ο σχεδιασμός για την επόμενη αεροπορική άσκηση Red Flag τον Αύγουστο στην Αλάσκα, συνεχίζεται κανονικά.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: