Ρωσικό ελικόπτερο Mil-171. (Πηγή: avia-russia)

Η κυβέρνηση του Περού πρόκειται να αγοράσει 24 ρωσικά ελικόπτερα Mil Mi-171 (Hip) συνολικής αξίας αξίας 406,8 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα χρησιμοποιήσει στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και της τρομοκρατίας, δημοσίευσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το RIA Novosti (RN), η εφημερίδα Λα Ρεμπούπλικα δημοσίευσε πως το περουβιανό υπουργείο Άμυνας, έχει καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών ενα σχέδιο ψηφίσματος που βασίζεται στη μελέτη σύγκρισης μεταξύ ρωσικών ελικοπτέρων και των AS332 Super Puma και AS532 Cougar της Eurocopter.

Η ρωσική πλευρά προσέφερε τα προϊόντα της κατά τη διάρκεια συνομιλιών μεταξύ κυβερνητικών αντιπρόσωπων με εκπροσώπους του περουβιανού υπουργείου Άμυνας, στις αρχές Μαρτίου στη πρωτεύουσα Λίμα.

Το ένα ελικόπτερο πρόκειται να στοιχίσει περισσότερο απο 16,9 εκατ. δολ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, το Περού πρόκειται να προμηθευτεί 21 ελικόπτερα εντός του 2014, και ακόμη τρία, το 2015.

Η εφημερίδα δήλωσε πως το περουβιανό υπουργείο Άμυνας ενδιαφέρεται επίσης στην προμήθεια επιπλέον οπλισμού και εξοπλισμού για τα ελικόπτερα. Η Ρωσία έχει προτείνει η εκπαίδευση των πιλότων να γίνει στη Ρωσία και το Περού.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: