Το πυρηνοκίνητο στρατηγικό υποβρύχιο κλάσης Μπόρεϊ “Βλαντιμίρ Μανομαχ”, καθελκύστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2014. (Πηγή: ria)

Το τρίτο πυρηνοκίνητο στρατηγικό υποβρύχιο Project 955 κλάσης Μπόρεϊ θα ξεκινήσει τον Ιούνιο τις θαλάσσιες δοκιμές στην Άσπρη Θάλασσα, δημοσίευσε τη Δευτέρα 1η Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) επικαλούμενο δήλωση του προέδρου της Ηνωμένης Ναυπηγικής Εταιρείας (USC) Αντρέϊ Ντιάτσκοφ.

Το “Βλαντιμίρ Μανόμαχ” καθελκύστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2014.

Σύμφωνα με το RN, το πρώτο υποβρύχιο Project 955 κλάσης Μπόρεϊ, το “Γιούρι Ντολγκορούκι”, εισήλθε σε υπηρεσία με το Βόρειο Στόλο τον Ιανουάριο, και το δεύτερο, το «Αλεξάντερ Νιεβφσκουα». θα παραδοθεί στο Ρωσικό Ναυτικό στα τέλη του έτους.

Tο «Αλεξάντερ Νιεβφσκουα» πραγματοποιεί θαλάσσιες δοκιμές στα ναυπηγεία Σεβμάς απο το 2012. Φέτος, θα πραγματοποιήσει τρεις θαλάσσιες δοκιμές και μία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Μπουλάβα το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Τα πρώτα τρία υποβρύχια κλάσης Μπόρεϊ έχουν την δυνατότητα μεταφοράς 16 υποβρυχίως εκτοξευόμενων βαλλιστικών πυραύλων Μπουλάβα.

Συνολικά, θα κατασκευαστούν οχτώ υποβρύχια κλάσης Μπόρεϊ για το Ρωσικό ΠΝ μέχρι το 2020.

Τα ναυπηγεία Σεβμας θα ξεκινήσουν φέτος την κατασκευή δυο αναβαθμισμένων υποβρύχιων κλάσης Μπόρεϊ Project 955A, το Αλεξαντερ Σουβόροφ και το Μιχαήλ Κουτουζοφ, ικανά να μεταφέρουν 20 βαλλιστικούς πυραύλους το κάθε ένα.

Τα υποβρύχια κλάσης Μπόρεϊ πρόκειται να γίνουν οι στυλοβάτες των πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων του Ρωσικού ΠΝ, αντικαθιστώντας τα ξεπερασμένα υποβρύχια Project 941 (Νατοϊκή κλάση Ταιφουν) και τα Project 667 κλάσης Δελτα-3 και Δέλτα-4.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: