Την συμφωνία υπέγραψε ο Υπουργός Άμυνας με τον επικεφαλή της Υπηρεσίας Οικονομικής Ασφάλειας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην παρουσία του Πρέσβη της χώρας στη Κύπρο. (Πηγή: Υπ. Αμ. Κύπρου)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου (ΥΠΑΜ) η συμφωνία Αμοιβαίας Προστασίας και ανταλλαγής Διαβαθμισμένων Πληροφοριών που υπέγραψε την 4η Απριλίου η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι σημαντικό ότι η συμφωνία αυτή αναδεικνύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν τα δύο κράτη και δημιουργείται το υπόβαθρο για τη συνομολόγηση και άλλων περαιτέρω συμφωνιών, σε εξειδικευμένους τομείς δραστηριοτήτων, όπως η οικονομία, η βιομηχανία, η άμυνα, η ασφάλεια, η πρόληψη του εγκλήματος κλπ, οι οποίοι απαιτούν την ασφαλή ανταλλαγή και διακίνηση διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Την συμφωνία υπέγραψε ο Υπουργός Άμυνας με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Ασφάλειας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην παρουσία του Πρέσβη της χώρας στη Κύπρο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: