Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, οι ΗΠΑ πρόκειται ν’ αναπτύξουν το κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Global Hawk για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις επιτήρησης καθώς η Βόρεια Κορέα προφανώς προετοιμάζεται να εκτοξεύσει πυραύλους. Στη φωτογραφία το UAV Global Hawk. (Πηγη: USAF)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πρόκειται να αναπτύξει στην Ιαπωνία ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος (UAV), με σκοπό να ενισχύσει τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς η Βόρεια Κορέα προφανώς ετοιμάζεται για εκτοξεύσεις πυραύλων, δημοσίευσε η εφημερίδα Bangkok Post το Σάββατο 6 Απριλίου, επικαλούμενη δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Sankei Shimbun.

Το UAV Global Hawk πρόκειται να σταθμεύσει στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ, Μίσαβα, στη βόρεια Ιαπωνία, αυτή είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται το αεροσκάφος στην Ιαπωνία, ανέφερε η Sankei Shimbun επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Ο Στρατός των ΗΠΑ, τον προηγούμενο μήνα, ενημέρωσε την Ιαπωνία σχετικά με τα σχέδια του να αναπτύξει το αεροσκάφος μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου άλλα έχει ειπωθεί πως, σύμφωνα με αναφορές σχετικά με τις προετοιμασιες εκτοξεύσεων πυραύλων της Β. Κορέας, ίσως μεταφέρει την ημερομηνία πιο μπροστά.

Το Νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο δήλωση Νοτιοκορεάτη κυβερνητικού αξιωματούχου  είπε πως η Βόρεια Κορέα έχει φορτώσει σε σε αυτοκινούμενους εκτοξευτές δύο πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς Musudan, και τους έχει κρύψει σε υπόγειες εγκαταστάσεις κοντά στη ανατολική ακτή της χώρας.

Οι πύραυλοι θα έχουν την δυνατότητα προσβολής οποιουδήποτε στόχου στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, και πιθανόν να φτάσουν μέχρι τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που εδρεύουν στο νησί του Ειρηνικού, Γκουάμ.

Η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο έχει εκτοξευτεί στα ύψη από το Δεκέμβριο, όπου η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Το Φεβρουάριο, πραγματοποίησε την τρίτη πυρηνική δοκιμή όπου δέχθηκε νέες επιδοκιμασίες από τον ΟΗΕ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: