Διακλαδικό Τακτικό Σύστημα Προσομοίωσης Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων. (Πηγή: peostri)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει επιλέξει την εταιρεία Lockheed Martin, για το σχεδιασμό ενός προηγμένου εκπαιδευτικού συστήματος προσομοίωσης το οποίο θα διασφαλίσει την προετοιμασία των στρατιωτικών διοικητών ώστε να ενεργούν αποφασιστικά στο διαρκώς εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Το σύστημα Διακλαδικής Τακτικής Επίγειας Εκπαίδευσης (JLCCTC) θα υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές ασκήσεις με την αναπαραγωγή πολύπλοκων επιχειρησιακών εκδοχών, την προετοιμασία των διοικητών και του προσωπικού τους να διοικήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η επ’ αορίστου παραδόσεως και ποσότητας σύμβαση έχει αξία ύψους 146 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 5 χρόνια.

Το JLCCTC ενσωματώνει επτά εργαλεία εντολών μάχης και εκπαίδευσης προσωπικού σ΄ ένα ενιαίο σύστημα και παρουσιάζει προσομοιωμένες φίλιες και εχθρικές δυνάμεις, έτσι ώστε οι διοικητές και το προσωπικό τους να μπορούν να εκπαιδευτούν στη λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια στρατιωτικών αποστολών υψηλής έντασης.

Το σύστημα υποστηρίζει επίσης τη εκπαιδευτική στρατηγική του Στρατού των ΗΠΑ για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο θα συνδυάζει, προσομοιωμένα στοιχεία, πραγματικού χρόνου που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή.

Επιπρόσθετα με την παραπάνω ενσωμάτωση, η Lockheed Martin ανέπτυξε την εφαρμογή «Προσομοίωση Μαχητή» (WARSIM) του JLCCTC. Το 2012, το WARSIM υποστήριξε 14 εκπαιδευτικές ασκήσεις όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 22000 εκπαιδευόμενοι διοικητές, τα επιτελεία και η μονάδες τους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: